Autocross Noordoostpolder

Spanning en sensatie onder zeeniveau!


Home De Crosses De Polderbokaal In De Buurt Over Ons

We interviewden Stefan Veldhuis bij de DAC-Autocross Masters Wijhe

23 oktober 2017

Onze Stefan Veldhuis deed mee aan de autocross van Wijhe georganiseerd door de Drentse Autocross Club in samenwerking met het internationale autocrosskampioenschap Autocross Masters. Wegens omstandigheden konden we hem niet interviewen op de cross, maar een paar dagen later stuurde de snelle Ensenaar ons een bericht via Facebook. Hij was alsnog bereid om een interview te geven, dus hebben we hem enkele vragen gesteld. Door onder andere opleiding en studie is het er telkens niet van gekomen om het te publiceren, maar hier is het interview dan eindelijk:

Autocross Noordoostpolder: Hoe vond je dat het seizoen van 2017 is gegaan?

Stefan Veldhuis: Het seizoen ging erg goed. Mijn beste seizoen tot nu toe. Het niveau lag erg hoog dit jaar en de concurrentie is groot.

ACNOP: In de Noordoostpolder domineer je de crosses, maar je leek het niet zo goed te doen in Wijhe. Hoe komt dat?

Stefan: In Wijhe reed ik mee in de toerwagens. Dit is de klasse waar ook 4x4's mee rijden. We (o.a. Stefan Veldhuis en Mick Meijerink, red.) gingen er zonder verwachting heen, maar al snel bleek dat ik aardig mee kon komen met de snelle jongens. Mick zat er telkens ook goed bij en dat geeft ook wel aan hoe hoog het niveau in de polder ligt.

ACNOP: Heb jij uiteindelijk de Polderbokaal gewonnen? Of mogen we dat nog niet vermelden op onze website?

Stefan: Ik ben tweede geworden. De officiŽle uitslag wordt bekend gemaakt op de feestavond.

ACNOP: Hoe komt het dat je zo goed bent op de crosses? Kan je een tipje van de sluier oplichten over de techniek van je auto en je rijstijl?

Stefan: Het concept van de auto is erg belangrijk. Alles moet kloppen. Je hoeft niet het meeste vermogen te hebben. Het moet heel blijven en je moet geluk hebben. Qua rijstijl denk ik dat je nooit onbezonnen moet rijden. Je moet je kop erbij houden en rustig blijven.

ACNOP: Denk je dat je volgend jaar wel de Polderbokaal gaat winnen?

Stefan: Haha, ik hoop dat ik weer mee kan strijden. Ik verwacht dat het niveau volgend jaar hetzelfde of misschien zelfs nog hoger ligt. De concurrentie zit niet stil, dus het belooft opnieuw spannend te worden.