Autocross Noordoostpolder

Spanning en sensatie onder zeeniveau!


Home De Crosses De Polderbokaal In De Buurt Over Ons
Ens Rutten Creil Bant Marknesse Espel Kraggenburg Luttelgeest Nagele Emmeloord?

Autocross Luttelgeest 2017

Zaterdag 12 augustus 2017 vanaf circa 11:30 tot 18:00
Locatie: Weteringweg 16, 8315 RL Luttelgeest
facebook.com/autocrossluttelgeest

Het was alweer tijd voor de laatste Polderbokaalcross van het jaar en waarschijnlijk ook direct de laatste autocross van het jaar, in Luttelgeest. Er was een nieuwe baan en een nieuw rennerskwartier, maar er was nog steeds een grasbaan. Het had die ochtend nog geregend en het waaide nogal, dus de baan was zeker niet zo strak als sommige van de uitgegraven kleibanen van eerder dit seizoen, maar het zag er in ieder geval origineel uit. Een blubberpartij zoals in Biddinghuizen dit jaar werd het in ieder geval niet, want onder de blubberlaag was al snel een harde kleilaag te vinden, waar de speciale noppenbanden die in Luttelgeest zijn toegestaan gretig in grepen. Zo had men eerst een klein ochtendje glibberen, en daarna serieus crossen.

De Luttelgeester recreatieklasse was dit jaar een stuk meer wat de naam zei: een recreatieve klasse, waar meedoen belangrijker is dan winnen. Vorig jaar deden er namelijk wel erg snelle jongens mee voor een "for fun"-klasse. Gelukkig dus voor de echte recreanten, die niet zo'n snelle auto willen bouwen en betalen, dat ze dit jaar niet in grote getale aanwezig waren.

Tijdens deze cross zou de strijd om de Polderbokaal worden beslist: Stefan Veldhuis en Mick Meijerink konden beide nog de befaamde bokaal winnen. Wie daadwerkelijk als winnaar uit de bus kwam is voorlopig nog onbekend, omdat Stefan Veldhuis door mechanische problemen na een crash met Kris Rol niet aan de halve finales mee kon doen. (Kris Rol had ook schade en probeerde nog mee te doen in een auto die hij in de recreatieklasse had verhuurd, maar dit mocht niet van de officials.) Hierdoor was Stefans glansrijke eerste positie in de Polderbokaal ineens niet zo zeker meer. Hij zal waarschijnlijk een redelijk aantal punten hebben verloren ten opzichte van Mick Meijerink, die een erg goede dag had en uiteindelijk de finale won. We hebben niet precies bijgehouden hoeveel punten Stefan Veldhuis had, maar we hebben het idee dat beide deelnemers aardig dicht in de buurt komen qua punten. Het blijft dus nog spannend tot aan het crossfeest, waar de uitslag wordt verteld!

Boekje met inschrijflijst:

Luttelgeest 2017 - pagina 1 Luttelgeest 2017 - pagina 2 Luttelgeest 2017 - pagina 3

Autocross Luttelgeest 2016

Zaterdag 13 augustus 2016

Luttelgeest 2016
Luttelgeest, de laatste cross van het Polderkampioenschap 2016, was om 12:00 begonnen en we waren nét te laat om de eerste rit, die begon op een groen grasveld dat echter al héél snel bruin werd, nog te zien. Het circuit, dat tussen de kassen lag, was een groot vierkant, met een knik erin voorbij bocht 2. Op de baan, die misschien wel één van de grootste was van het Kampioenschap, konden hoge snelheden worden gehaald. Dit in tegenstelling tot het rennerskwartier waar het sowieso al niet de bedoeling is om harder dan stapvoets te rijden, maar het leek door de gladheid die de regen van de laatste dagen had veroorzaakt wel alsof er een zeepbaan was gemaakt. Opvallend was dat er geen 250-euroklasse aanwezig was, maar wel een recreatieklasse, waarin er overduidelijk stevig getuned werd. Ook waren er twee sprinters (zelfgebouwde supersnelle crossauto's) aanwezig van John Rotink en Wouter Blok, die een spectaculaire demo gaven als er even niet gecrosst kon worden (bijvoorbeeld als de punten werden geteld).

Na de gebruikelijke 4 manches moest er eerst een bloedstollende rit tussen Stefan Doejaarden en Pieter de Wit worden gevoerd om wie de halve finale in mocht (ze hadden namelijk beide evenveel punten), waarin Pieter de Wit jammerlijk genoeg Stefan Doejaarden wegduwde en laatstgenoemde geen kans meer had om de finales in te komen, hoewel hij wel keihard probeerde om weer naar voren te komen. Deze strijd was naast de finale toch wel een hoogtepunt van de dag. In de finale van de jeugdklasse won Jim Meeuwse, Jacco van der Wal werd tweede en Bram Klompe werd derde. In de recreatieklasse waren het Gerwin Blaauw en Arnaut Blaauw die de eerste en tweede plek pakten, in die volgorde, en Wilfred Spielhagen en Dirk van Diepen deelden samen als equipe een auto en werden derde.

In de finale van de Polderklasse werd er enorm hard gestreden. Misschien wel iets te hard, want er moest vier keer worden gezwaaid met de rode vlag omdat er weer iemand omrolde of over de greppel vloog (dat hebben wij trouwens perfect op film!). Bij de vierde keer afvlaggen besloten om maar niet meer te herstarten en de eindstand in de finale te laten bepalen aan de hand van de posities waarin de auto's reden toen er werd afgevlagd. In die postities (en dus op het podium) was Kris Rol eerste, Johan Scholtens tweede en Rick Bonthuis derde. Beste dame werd Marlies van der Wal.

Boekje met inschrijflijst:

Luttelgeest 2016 - pagina 1 Luttelgeest 2016 - pagina 2 Luttelgeest 2016 - pagina 3