Autocross Noordoostpolder

Spanning en sensatie onder zeeniveau!


Home De Crosses De Polderbokaal In De Buurt Over Ons

Seizoen 2017 afgesloten met een fantastisch crossfeest

5 november 2017

2017 was ondanks het uitvallen van enkele crosses weer een mooi seizoen. De organisatie van de Polderbokaal begrijpt precies wat een goede afsluiting van een crossseizoen is: een eindfeest! Aan het Onderduikerspad 15 in het buitengebied van Espel werd een boerderij omgetoverd tot crossfeesttent, met crossauto's van enkele van onze crosshelden op kuubkisten als sfeervolle decorstukken.

De entree was 12,50 euro, maar Polderbokaalcrossers mochten bij inlevering van hun dakbordje gratis naar binnen. Na enige tijd waren er al aardig wat mensen en kon de ingehuurde band, het veelzijdige en onderhoudende muziekduo Groove Piano, beginnen met spelen. Om elf uur begon men dan met de prijsuitreiking. Deze heb ik helaas niet volledig kunnen filmen, maar Antoon Ziel van J19Nu Joek Autocross Ens heeft dat wel gedaan. Zijn video kunt u vinden op de Facebookpagina van Joek Autocross Ens. De crossers in de top vijf van de Juniorenbokaal mochten één voor één op het podium komen, sommigen met hun auto, waarbij ze eens flink gas gaven om een lekkere boel herrie te veroorzaken in de schuur.

Daarna was de top tien van de Polderbokaal aan de beurt. Speciaal voor de avond hadden veel crossers launchcontrol op hun auto's gezet waarmee ze hun auto's op allerlei verschillende manieren lawaai konden laten maken. Stefan Veldhuis mocht dan niet de Polderbokaal hebben gewonnen, maar hij zou wel de lawaaiprijs hebben verdiend met de vreemde klappen die zijn auto maakte, alsof zijn auto constant op de vloerplaten neersloeg.

Nu denkt u misschien: heeft de oppermachtige Stefan Veldhuis niet gewonnen? Dat klopt. Mick Meijerink is namelijk eerste geworden doordat Stefan Veldhuis uitviel in de halve finales van Luttelgeest en Mick zijn kans schoon zag en de finale won, en Stefan dus inhaalde qua punten. In de Juniorenklasse won Jim Meeuwse, die er helaas niet bij kon zijn, met een ruime voorsprong op de rest. Er was ook een prijs voor de Beste Dame: dit was (hoe kan het ook anders) Marlies van der Wal. Na de prijsuitreiking leek het feest pas echt goed los te gaan en hoe verder de avond vorderde, hoe hoger de alcoholpromillages werden en hoe meer men stond te zingen en te springen en te spuiten met bier. Het was echt een supergezellige avond.

Na twee uur 's nachts pakte de band in en draaide de DJ nog wat muziek, waarna het feest was afgelopen en iedereen nog wat napraatte en langzaamaan naar huis ging. Om 3 uur 's nachts ging ik, onder het bier van de bierdouches, ook maar naar huis, waarmee het Poldercrossseizoen van 2017 voor mij ten einde is. Misschien spreken we u nog op de Finaleraces van de NOV in Lelystad, en anders wensen we u een spannend en sensationeel seizoen 2018 toe!