Autocross Noordoostpolder

Spanning en sensatie onder zeeniveau!


Home De Crosses De Polderbokaal In De Buurt Over Ons
Ens Rutten Creil Bant Marknesse Espel Kraggenburg Luttelgeest Nagele Emmeloord?

De Hel van Creil 2017

Zaterdag 20 mei 2017 vanaf 8:00 tot het eind van de middag
Locatie: IJsbaan Creil (tegenover Hertogstraat 27, 8312 AC Creil)
Entree: 3,50 euro
facebook.com/autocross-de-hel-van-creil

Creil 2017

Wederom kwamen we te laat aan op het circuit van Creil, om 3 uur dit keer om precies te zijn. Dit keer onder andere door wegwerkzaamheden op de A6. Voor ons was de lange heenreis en de entreeprijs van 3 euro 50 echter dubbel en dwars waard, want ten eerste is autocross kijken altijd het geld waard en ten tweede zijn de finales altijd het leukst! Die finales begonnen ook net en we konden ze perfect filmen vanaf het middenterrein. De 250-euroklasse was dit keer helaas niet aanwezig omdat er maar één aanmelding was.

In de driewielerfinales won Pieter Piek uit Biddinghuizen, waarmee hij de eerste prijs als een krijgsbuit mee de Noordoostpolder uit, de Flevopolder in zou nemen. Dat zou trouwens sowieso wel gebeuren, want de deelnemers van de driewielerklasse kwamen allemaal uit de Flevopolderdorpen Swifterbant en Biddinghuizen.

In de juniorenklasse won Jim Meeuwse na een mooie finale. Eerst had hij een gigantische voorsprong waarmee zijn winst wel verzekerd leek, maar na een rode vlag moesten alle auto's netjes achter elkaar aansluiten om te herstarten en nu moest Jim Meeuwse toch echt zijn best doen om zijn eerste plek niet te kunnen verliezen aan Jacco van der Wal. Gelukkig voor Jim Meeuwse lukte hem dit en won hij de Juniorklasse van Creil. Of het aan ons ligt of aan de deelnemers weten we niet, maar we vinden de juniorklasse veel leuker dan vorig jaar!

In de Polderklasse ging het er ook hard aan toe. Henrico Evers had hier een goede start met zijn auto die nieuw is dit seizoen en hij werd in de eerste bocht al eerste. Daarna won hij stukje bij beetje meer voorsprong en toen Jeroen de Lange een duwtje gaf aan Mick Meijerink, die tweede lag, en beide personen daardoor achterstand opliepen, was het duidelijk: Henrico Evers zou de winnaar zijn van de Hel van Creil. En dat werd hij ook. Mick Meijerink werd tweede, JJ Vrugteveen werd derde. Marlies van der Wal won de prijs voor de beste dame.

De "gevestigde orde" van vorig jaar belandde niet in de top 3: Kris Rol was op het Eurol/Veka NK autocross in Pieterzijl, Stefan Veldhuis deed wel mee aan de cross maar niet aan de finale en Joan Scholtens en Luuk Boons hebben we sinds dit jaar niet meer in de inschrijflijsten gezien.

Boekje en inschrijflijst:

Creil 2017 - pagina 1 Creil 2017 - pagina 2 Creil 2017 - pagina 3 Creil 2017 - inschrijflijst

De Hel van Creil 2016

Zaterdag 30 juli 2016

Creil 2016
Om half 3 kwamen we aan op het circuit van Creil, Ontzettend verlaat natuurlijk want de cross was al ruim vier uur bezig, maar wel vlak voor de halve finales, dus je zou het ook als precies op tijd kunnen zien, want dan wordt het het spannendst! Tegelijkertijd kan ik hierdoor geen verslag doen van wat er in de manches gebeurde, mijn excuses hiervoor. Creil had een baan die vergelijkbaar was met die van de autocross van Rutten: twee lange rechte stukken met twee 180-gradenbochten ertussen, al waren die minder scherp dan in Rutten. Niet mijn meest favoriete circuit om naar te kijken, het lijkt de snelheid er behoorlijk uit te halen.

Jaap Bos uit Biddinghuizen heeft met zijn Suzuki Swift gewonnen in de juniorenklasse, Linde Vink, die in equipe (twee coureurs delen om en om één auto) met Renier (achternaam onbekend) reed, won met zijn Suzuki Alto in de 250-euroklasse en Stefan Witkop won in de finales van de driewielerklasse, nadat er werd herstart omdat één driewieler over de kop vloog aan het eind van de eerst U-bocht, een plek waar wel meer opstoppingen die dag gebeurden. In de finale van de Polderklasse won Stefan Veldhuis.

Boekje en inschrijflijst:

Creil 2016 - pagina 1 Creil 2016 - pagina 2 Creil 2016 - pagina 3 Creil 2016 - inschrijflijst - pagina 1 Creil 2016 - inschrijflijst - pagina 2